30 April

Barnen har en uppvisningsdag idag, vad de har ägnat sig åt i skolan de senaste månaderna.
Något som vi kallar utvecklingssamtal i Sverige. Men det är inte likadant.
I ISB (skolan) får de ett tema att utvecklas i och sedan gör man en redogörelse över vad man har
lärt sig för föräldrarna som kommer och tittar. Barnens fantasi får flöda. Somliga bygger
en massa roliga saker, andra ritar och andra gör fina häften om ämnet.

I sverige så sitter man med sina/sin förälder och går igenom vad som skall förbättras och tränas mer på.
Eventuellt ta upp andra saker. Men det är ingenting lärorikt och man får inte samma kick av att ta
med sina föräldrar till skolan. Skulle det inte ha varit roligare om man fick visa vad man
sysslade med i skolan ??


I alla fall så sitter jag här hemma nu och internet funkar inte, men skriver en lite text till bloggen.
Jag har precis fikat, typiskt svenskt, en kaka som jag bakade igår men jag toppade med grädde, strössel och en godis.
Sedan en kaffe med mjölk fluff till. Så nu är jag proppmätt!


Men nu ska jag sätta mig och läsa i en gammal ELLE-tidning för att vänta på Malin och Björn. Jag behöver nämligen
internet koden för att komma in på internet.


Vi hörs och syns!

Min fika
ELLE              MUMS

29 April

Den efterlängtade tatueringen kommer att bli av. Jag hann inte ta en titt i Paris som ni kankse förstå. Sedan verkade inte Barcelona ett ställe för en snygg tatuering med tanke på miljön, däremot billigt.
Jag tänker istället att planera en tatuering i Bern eller i Sverige till sommaren beroende på pris.
Nu visar jag min tanke hur tatueringen skall se ut och placeras. Det som smickrar mig mest är att Disa gärna vill ha en likadan, det är inte många som kan säga att "det är min design och det är en kompis till mig som bär en precis likadan".
 

tatuering

29 April

Jag har upptäckt en sak som jag uppfattar som ett problem med mitt "jobb".
Hur arbetar man bort en negativ cirkel som man har byggt upp runt en person?!
Först uppkom det en konflikt mellan två personer och som sedan inte kan tas bort. Konflikter uppstås alltid mellan barn och vuxna, men för att man inte ska känna en negativ relation varje gång man ser personen, hur gör man då?!

Detta är väldigt påfrestande för mig ibland eftersom man omedvetet leter fler negativa saker. Sedan känner jag även att jag egentligen inte är mogen för att fortsätta vara Aupair, men eftersom situationen är som den är så kan jag inte ångra mig nu. Att vara aupair innebär egentligen inte om att "bara" ta hand om barn, som jag trodde då. Utan det handlar även om uppfostran. Eftersom jag och föräldrarna inte reagerar och löser konflikter på samma sätt så är det svårt för mig att hantera konflikterna mellan barnen och mig.

För mig är det svårt att få respekt och respons av barnen lika mycket som konflikterna. Jag hatar att tjata, det är negativt för mig. Att tacka för sig är något som jag alltid gjort, hur får man dessa barn att göra det ?!
Saker som att vara vänlig på ett socialt sätt är svårt för barnen. 
Min slutsatts är att jag inte var redo för aupair jobbet, Visst har jag lärt mig en massa om barnuppfostran och verkligen sett landet, men "jobbet" är inte mitt typ av jobb och jag säger till er sökande som aupairer att tänka till om du är osäker som jag var. Kasta dig inte in i något som du inte vet om du klarar av. 

Det svåraste med hela Aupair jobbet i det stora hela är att man vet heller ingenting om hur familjen är, hos de man hamnar hos. Sedan är arbetet så olika fördelat mellan olika familjer och även betalningen så olika. Jag har försökt jämnföra och ibland är det orättvist och ibland rättvist.

Men jag måste säga, prova på det eftersom det är en möjlighet att få se en annan kultur och en liten del av ett annat land. Sluta aldrig resa !


29 April

Smarrigare recept kan det inte bli !
Jag fick ett recept av Disa och idag har jag gjort dem. Choklad muffins med en choklad garnering, det skulle varit toppade med kokos men vi hade inget. Men det blev istället piffigt med de roliga färgerna på formarna.
Detta receptet kommer jag aldrig sluta använda även barnen är galna i dem ( jag har inte fått något "tack" än av dem)
Dock fick jag dem inte lika stora och fluffiga som Disa får dem, men det ska jag nog kunna lösa tills nästa gång.


Smarriga muffins

29 April

Nu är vi alla så trötta på regnet här. Det har regnat i flera dagar nu, fast jag måste säga att just nu ser det lovande ut. Nu är det stackmoln med risk för regn. Jag hoppas att det går mot det bättre.

Sedan tror jag att jag ska ta bort en gadgets på mitt skrivbord (på datorn). Jag har två väderprognosfönster som visar vädret i Bern och i Kalmar. Just nu har det varit runt 8 grader och regn i Bern. Men 25 grader och sol i Kalmar.
Absolut så håller jag med om att det är roligt för alla i Kalmar, men trist för oss som är här. Det var så fint i tre veckors tid.
Jag hoppas framför allt att det blir fint till helgen, närmare bestämt lördag eftersom jag, Disa och några tjejer till skall åka till Interlaken för att prova på rafting.
Något som jag har velat prova länge när jag hörde att det fanns en massa äventyrssporter i Interlaken. Efter detta så ska jag prova paragliding också sedan är jag nöjd.
Troligen gör jag det när min familj kommer eller så hippar jag det och provar ¨på det senare i höst med min aupair mamma. För jag MÅSTE bara göra det !!


28 April

Jag har filosoferat precis, det finns inte så mycket att göra när det ösregnar. Jag hade planerat att baka Disas muffins, men Malins vänninor är på ingång för att luncha här. Jag är med och ska hjälpa till med att ordna med maten. Vi ska fixa varmrätten. Jag tänker istället baka imon efter städningen om det inte blir kalasväder, men jag skulle inte tro det.
Det är roligt att jämnföra Kalmars och Berns väder på datorns Gadgets. Nu är det 13 grader här med regn och i Kalmar är det 13 grader sol. Vilken skillnad !!

Ikväll ska jag ringa till Morfar eftersom han fyller år idag, jag hoppas på att jag är fri bara. Mina aupair päron ska till en konsert ikväll, Gessle. Visst rynkar ni också på ögonbrynen?!
Jaa Per Gessle kommer till Zürich och ska spela en konsert. Så jag får ta hand om barnen ikväll. Jag hoppas bara att de verkligen lyssnar på mig ikväll.

Jag är faktiskt jättesugen själv på att gå på en konsert. Jag letade av en slump på Beyoncés hemsida och hon kommer till Zürich den 16 maj och jag är JÄTTESUGEN på att kolla. Även om jag så ska gå själv !! Jag frågade Disa men hon verkade inte taggad, jag ska försöka övertala henne ; )
När man talar om trollen så kommer de, Disa skrev precis till mig på msn.
Hon har en suverän idé om att ha en fotvårdsdag, då vi verkligen
peelar våra fötter och gör de fina till de nya skorna som skall komma. SUPER DISA !!

 



CIAO !!

27 April

Har precis bestämt mig för en del prylar att köpa från Forever21 och gojane. Så nu Disa, ska vi försöka skapa ett mode i schweiz.

gojane     


Lite smakprov på vad som komma skall :D

CIAO !!


26 April

Idag var det regn, Disa och jag som planerat att sola hela dagen. FAAN !!

Men jag fick något vettigt gjort under söndagen. Vi såg nog på runt 3 eller 4 filmer innan jag åkte hem.
Jag har inte hunnit se på så mycket film här men med denna dagen så har jag med andra ord tagit igen de senaste månaderna.
Det blev Geisas memoarer och två eller tre Wallander.
Något som Sofia och jag ska ha när jag kommer hem är en wallander helg då vi har maraton och bara tittar på wallander. Sofia lovar du?!

Nästa helg ska jag och Disa handla loss på internet nämligen på forever21.com. Det kommer bli MYCKET fint, MYCKET likadant och framför allt BILLIGT !!!

CIAO !!

25 April

I helgen åkte jag till Disa eftersom vi bestämt att tävla i "vem som blir brunast". Men eftersom Disa blir lättare brun, "lättare" är ett fint ord. Jag menar SÅ JÄVLA LÄTT brun, därför leder hon än så länge. Jag tänker kanske sola solarium för att komma ikapp, men jag tror att det kommer vara lönlöst. Hon är egentligen en negress tror jag.

I fredags kom jag sent så vi satte på en film och drack en härlig bacardi.. min favorit!

På lördagen vaknade vi runt 11 då vi bestämt att ligga bänkade i solen och steka. Vi åt en snabb frukost som bestod av två ägg och kaffe. Sedan låg vi och gottade oss i solen till klockan 14.. lite färg har jag faktsikt fått. men jag blir bara deprimerad om jag jämnför mig med Disa. :D
Det är rätt roligt när jag kommer och hälsar på Disa, varje gång jag är där ser jag några katter som jag gärna gosar med, men Disa skrattar varje gång jag försöker locka dem till mig. Därför att familjen hela tiden skrämtmer iväg katterna och nu vet jag varför. 
En katt gjorde entré i trädgården och under deras studsmatta hade katten något i munnen som jag antog var en mus. Efter en stund när katten sprungit iväg gick jag fram för att se hur illa han tilltyggat den stackars musen. Jag har själv katten så jag är van vid halva möss eller rester av dem.
Jag böjde mig ner för att se efter den och istället stelnar jag till och springer bort till Disa med tårna knutna och skriker när jag sitter säkert på filten och lägger mig i fosterställning.
Disa fattade verkligen ingenting, men när jag skrek ORM så fattade hon. Jag har en så grymt stor ormfobi.

Ormen var död och halv men jag hatar ormar även om de är döda!!
Disa fick sig ett gott skratt, men skratta bäst som skrattar sist, efter vår super goda lunch skrek istället Disa till av en spindel på husväggen. Då skrattade istället jag.

CIAO  !!


24 April

Solig dag i Muri

Idag kände jag för att ta en joggingtur, vilket det inte riktigt blev :S
Jag hade kameran med mig och det blev lite för många stopp på turen, allt är så vackert grönt här nu.
Nu har även korna kommit ut i hagarna så nu låter det som klockspel när man går ut och går.

Dessa träd finns överrallt och de är SÅ fina  Ser ni mig??  Påvägen ner till Aare
GREEN  SOLNEDGÅNG     


Barcelona

 Till Barcelona åkte jag med Nina, tyvärr så hade vi även här otur. Men platsen var fanatstisk !
Vi flög till BCN på tisdag kväll och väl framme tog vi en buss till plaza cataluña där vi orienterade oss dit vårt Hotell skulle ligga. Vi hittade gatan och insåg att vi var i en jättetrång och obehaglig gränd. Precis en sådan gränd som man tänker sig där mycket våld existerar. Trots det fann följde vi nummerna och hoppades på att vi gått fel, men inte. Vi hittade en stor dörr med nummer 26 där det stod BNC Loft. Vi knackade men ingen kom. Vi stod där över 40 minuter, tillsist gick vi till närmaste hotell och berättade vårt problem och de hänvisade oss till ett hostel där vi sov första natten. Faktiskt så bodde det ett par svenska killar granne med oss. Så när vi kom sa de Hola, hola.. Jag bara skrattade och sa HEJ !  De blev riktigt överraskade och skrek ÅHH en svenska !! , detta levde jag på under två dagar.

Dagen efter gick vi tillbaka till BCN Loft och det var öppet. Jag blev förvånad av att det var så fräscht och modert innanför dörren. även i hemska gränder gömmer sig fina ting.
Hon beklagade och bad om ursäkt så vi behövde inte betala för första natten vilket vi blev jätteglada för. Sedan visade hon oss vart våningen skulle ligga. Den låg en bit bort men våningen verkade kanon, bättre än de tidigare jag sett.
Det enda dåliga var köket, det verkade inte städa där och det får en att känna sig otrygg i ett ofräscht kök.
Toaletterna var OK men det kunde ha gjort duschen större, jag fick klaustrofobi :S och toalettpapper var sånt som tog slut fort som inte heller fylldes på med. I övrigt var allt OK.

På fyra dagar i Barcelona han vi se det mesta så som Sagrada familia ( jag fattar inte att de inte är klara med det än, men det var fräckt att se det).  Vi passade på att shoppa en del och var även ute och festade en gång på en irländs bra. Vi hade shoppat en dag och gick förbi en kille som delade ut papper om baren och den visade olika priser för drycker. Helt sjuka priser som 1 euro per öl vilket är 10 svenska kronor !! och drinkar för 2.5 euro.
Jag och Nina delade på en sangria (1 liter = 6 euro) och sedan drack jag en teguilla sunrise och en annan som jag inte kom ihåg namnet på. Vi blev rätt dragna den kvällen. Vi träffade även på ett par finska människor som Nina tyckte var jättetrevliga. Eftersom Nina och jag pratar engelska med varandra så var det en liten mixning med de finska personerna, de ville först bara prata finska och det var ungefär då jag träffade en australiensare och pratade engelska med honom istället. Men när vi gick därifrån runt 11 så var finskarna dragna och då började de prata engelska. :D

Det riktigt stora problemet i Barcelona var när vi skulle åka till flygplatsen för att ta flyget till Milano. Då skulle vi åka med Ryanair och såg en sådan skylt på vår karta och tänkte vi åker dit och kollar. Dock kollade vi bara priset med bussen till flygplatsen så vi tyckte det var MYCKET dyrare än vad vi åkte med när vi kom fram. Dumma som vi var åkte vi tillbaka.
Det visade sig på flygplatsen att att vi var på fel flygplats och att det tog 1 timme och 10 minuter att ta sig med taxi till den andra. Vi hmnade under STOR stress. Det var även svindyrt med taxi som vi inte hade råd med. Vi hade inga bra val att välja mellan så vi hoppades på att en snäll taxichaför kunde köra oss till flygplatsen för 110 euro ostället för 150 euro. Vi hade inte mer pengar.
Efter lite om och men satt vi jättenervösa i baksättet och hoppades på att hinna, tack och lov så gjorde vi det. Men då uppstod helt plötsligt ett annat problem. VI HADE JU INGA PENGAR ! varken i fickan eller på kontot. Och som en bonus hade ingen av oss pengar på mobilen. Kan ni förstå vilken panik som uppstod. Vad skulle vi betala med på hotellet, äta och ta tåget hem med ?
Lyckligtvis hade Nina bara några öre kvar på mobilen som fick oss att få iväg ett sms till min mamma om att överföra pengar.
Vi överlevde ! Jag var i så djupa tankar att jag trodde jag skulle bli kvar i Milano utan mat och leva på gatan.

Vi kom till hotellet ( fattar inte hur vi hittade dit utan karta utan bara med en skitdålig beskrivning), vi sov där och dagen efter åt vi en massa hamburgare på McDonalds och sedan satt vi på tågstationen tills vårt tåg gick till Lugano. Så jag såg aldrig Milano. Vi ville inte stöta på mer problem och dessutom ösregnade det.

Jag har lärt mig en hel del nu hur man ska tänka när man reser någonstans för detta vill jag ALDRIG vara med om igen !

Barcelona stad  Sagrada familia  Sagrada Familia 
På kyrkan fanns dessa skulpturer, ser ut som Star wars  STORA BUBBLOR  Mysigt
Palats  BCN  Art de triumf
THE BEACH

Paris

Påväg i tåg mot Paris höll Camilla, Disa och jag oss sysselsatta med att äta både banan, kakor och pannkakor. Det tog runt 4 timmar att åka till Paris med tåg, vilket inte är så längt egentligen. Det är som en resa från kalmar till Göteborg.
Eftersom vi färdades över en gräns kom gräns patruller för att kolla pass. Det roliga var att först kom en patrull på 3 personer som kollade på passen. Efter dem kom en till patrull på 3 personer som kollade passen sist men inte minst kom den lilla farbrorn som klippte biljetterna. Men man frågar varför det var 2 patruller för att kolla passet. Kollade en patrull bilden och den andra på landet !? ( jag frågar er HV brudar, "hur många personer behövs det för att kolla ett pass" )

Runt 11 var vi framme i Paris och vi tog hjälp av några poliser för att hitta vårt hostel. När vi kom dit berättade de att det var fullbokat. Trots att Camillas namn stod i deras papper hjälpte de oss inte, vilket var sjukt. Rekomenderar inte det hostelet !
Eftersom vi heller inte hade pengar på våra mobiler för att ringa några vänner till Camilla som befanns sig i Paris just då, blev situationen inte bättre. Vi hade hoppats på att i värsta fall få sova hos dem.
Vi gick till närmsta Hotel, vilket var ett lyxhotell, och bad om hjälp för att hitta ett billigt hotell. De slussade bara oss vidare till ett annat lyxhotell, som vi senare bokade in oss på för en natt.
Efter denna stressen gick vi slutligen ut för att fira med ett glas vin. Vi hamnade på en restaurang mittemot och blev serverade av en man, Seanluck. ( Ingen aning hur man stavar namnet )
Efter det letade vi efter ett annat hotell för den andra natten, vilket vi gjorde. Ett två stjärningt hotell kallat Midi. Det var suveränt och billigt. Faktiskt fick vi det ner prutat av självaste mannen i receptionen. Undra om de var desperata ändå !?

Men i det stora hela hade vi riktigt kul i Paris. Vi åkte till de mest kända turistbyggnaderna vilket var en fantastisk upplevelse. Man måste åka dit för att förstå vyerna och miljön.
Vi gick även ut en kväll och blev en hel del påverkade. Det var jätteroligt som jag gärna upprepar igen !!


"Paris det är städernas stad"

Disa och Camilla    Notre Dame i all sin prakt Grönt är Skönt 
ser ni eiffeltornet?  En staty till en bro  Eiffel
På toppen    Fint  Lovren
Frankrike  Moulin Rouge  Detta ser ut som platsen i Routatoie ( hur det nu stavas)
Triumfbågen  Ett stort hus  Vi såg perversa statyer
En kyrka, fatta hur många trappsteg det var upp!  Två glad personer !?  Algrensbilar är gott!



Dagarna innan Paris

Under onsdagen kom Camilla hem till mig och sov över. Vi pratade en massa, åt popcorn och till slut bestämde att se en skräckfilm vilket blev "The Unborn". Efter filmen kom vi fram till att filmen var B efter filmens gång då vi skrikigt några gånger och genom typ halva filmen höll vi för ögonen.
Dagen efter var vi ute och gick i solen nere vid Aare och åt glass innan vi åkte till Disa i Murten. Jag blir så taggad av att åka till henne med Disa i sommar och hälsa på henne. Hon bor förövrigt i Stockholm, där jag aldrig varit (skäms på mig!).


I Murten sov vi över hos Disa från torsdag till fredag. Vi hade extremt kul ! Synd bara att detta var sista gången Camilla skulle befinna sig i schweiz med oss. Hon åkte nämligen hem under fredagen från schweiz till tyskland istället.
Hos Disa kollade vi på torsdagskvällen på Kung Fu Panda, vilket inte är första gången utan typ 715 gången :D Men är den BRA så är den ! innan filmen åkte vi även ner till en camping och åt crepes med choklad, det var GOTT !
Vi passade även på att äta Raclette, en ost måltid med tillbehör. Det var Camilla som bestämt att vi skulle äta det. Hon som inte ens gillar ost. Men allt verkade gå ner med hjälpa av ett kilo champinjoner :D 
Vi förväntar oss Raclette nästa gång vi ses Camilla !!

På fredagen satt vi ute på Disas uteplats och bara väntade in timmarna tills vi skulle sitta på tåget mot Paris. Vi blev bjudna på en hel buffé med mat ( rester, men GODA rester )
Sedan efter det blev det två suveränt goda drinkar som Disa blandat ihop. AHH !! Vill ha dem igen. Och inte nog med det, Disa bakade kakor :D
Disas kakor kan ingen slå !

Disa kör bil  Jag åt glass  Myser i solen med drinkar

Efter lite solbränna och två drickar och kakor gjorde vi oss iordning, packade klart, gjorde pannkakor som snack på tåget och begav oss till PARIS !



6 April

Vilken typisk svensk jag är!
Så fort solen kommer fram sätte vi oss svenskar direkt och njuter av den. även om det är bara 5 plus tycker vi att griller går att plocka fram.
Idag hade jag på mig en kjol, strumpbyor och en tunn tröja. Jag åkte nämligen in till stan idag vid 10 tiden. Köpte min aupair pojks present, eftersom han fyller år imon. Det blev en Bionicle som jag hoppas kommer gå hem.
Efter att jag handlat den efter bara 10 minuter, kände jag för att ta en promenad hem längs med Aare.

Jag vistas i en underbar miljö som inte är beskrivningsbar. Bara promenaden från Muri till Bern längs med Aare, den är helt otroligt vacker. Man går nästan hela tiden som i en allé av träd och vill man så kan man gå på en Pir längs med floden, men eftersom det är hög vatten nu så tror jag att den snart försvinner under vatten. Vattnet är nu riktigt turkost och fint. Man känner verkligen för att hoppa i. Det som kommer bli ännu vackrare är när alla träden och buskar står gröna. Det kommer att vara som att befinna sig i ett sagoland.
Typiskt för schweiz är husen, som också är lag på att bevaras. Det är även en viss special anårdning om man vill bygga ett hus med den gamla stilen. Då krävs ett särskilt ,,,,
Husen ser ut som svampar, man kan säga att det ser ut som att de gjort taken 2 gånger så stora som själva husen.

Under promenaden tog jag av mig min skinnjacka eftersom det var såå fruktansvärt varmt. Även när jag tagit av mig jackan svettades jag trots att det svalkade lite närmst floden. Det jag inte kunde förstå var alla som jag mötte, de bar fortfarande sina dunjackor. Kan ni förstå!?
DUNJACKOR när det definitivt var sommarväder. Enligt vår mätare var det 20 grader i skuggan och mycket mer i solen, vilket är helt fantastiskt.
SÅÅ fantastiskt att jag satt ute i bikini på terrassen och svettades.
Under promenaden tog jag en massa fin kort och när jag skulle ta ett kort på andra sidan av floden hoppade jag till av att jag såg något svart som hoppade till vid sidan av mig. Så jag vände mig om och vet ni vad jag såg!?
2 meter ifrån mig satt en nästan kolsvart ekorre och åt på sin nöt. Så jag tog fram min kamera och sedan blev det en massa bilder på den stackaren. Vilken märklig grej!

Senare under kvällen ritade jag och barnen en massa roliga saker på vägen med speciella gatukritor. Det var jätteroligt!
Det blev en del fina skapelse och några som inte blev. Men det är så härligt att se alla färgerna på gatan.

CIAO !!

     
     



5 April - Gurten

Idag blev det en cykeltur till berget mitt emot där jag bor. Det var en jättemysig cykelutflykt. Sista biten åkte jag en bergbana upp. Det fanns även möjlighet att cykla hela vägen upp, dock orkade jag inte det :D
Vilka olika människor som åker upp till Gurten. Dels är det den typiska familjen som åker upp med sina barn. Sedan åker det upp killar mellan 18 - 25 år med crossutställning och sina stora down hill bike:ar. De åker som galningar ner i backen så en del av dem har stora köttsår. Jag skulle också vilja testa på det, det ser så roligt ut men jag skulle inte riktigt köra såå fort.

uppe på toppen låg denna fantastiska park där lekplatser för barn var uppbyggt, det fanns även en resturang. Jag åt min egen picknick och gassade i solen.
Jag var uppe i ett utkikningstorn och det var mäktigt. En rolig grej att se var att se hela Bern och mitt i smeten såg man en liten grönplätt där små svarta prickar befann sig. Det var kor!

Fantastiskt med detta landskap och kultur !!

Denna turen kommer jag snart göra igen

     
     

Lördag i Bern

Efter frukosten hemma hos Disa så tog vi ett tåg till Bern och hade bestämmt att ta en pickninck i en park och gå på en marknad.
Den var nog den lyxigaste picknincken jag nånsin varit på :D
Den innehöll en flaska champange, en flaska rosé vin, bagetter, syltbullar och chkolad. Vi satte oss i en liten park på en bänk och pratade om allt mellan himmel och jord.

Efter några timmar i parken begav vi oss till Starbucks främst för att gå på toaletten, men dels för att jag skulle bli av med min Starbucks oskuld. Det var nämligen första gången jag drack en kopp kaffe där. Jag kan lova att det var ett underbar kaffeupplevelse. Jag är ingen "kaffe kännare" - proffs, men jag kan känna om ett kaffe är gott eller inte. Detta kaffet var TOPPEN!!
På vägen till Starbucks träffade vi på en svanstaty och Disa frågade om jag ville sätta mig på den, och till en början ville jag inte. Vilket berodde på ett gående mötande par. Men när väl Disa klättrat upp och jag tagit ett foto på henne kände jag att "NU ÄR DET MIN TUR". Väldigt roliga kort!

Vi fortsatte sedan promenaden och hamnade vid parlamentet där ett gäng grabbar stod vid en fontän och man såga att det var en svennsexa. Vi ångrade sedan att vi inte frågat om vi hade fått följa med dem. Efter det strosade vi vidare och hamnade till sist på en uteservering där jag tog ett glasd vin och Disa ett glas öl. Tyvärr hade de inte EVE, den nya ölen jag börjat dricka. Det är en tjejöl som är smaksatt med olika smaker. Den är kanon god! Jag tänkte faktiskt köpa med mig några hem innann  sommaren. Kanske så kan jag lasta med några hem med familjen :D

CIAO !

Pickninck      Disa  
     
      
 


Fredag-kväll

Slutet av dagen då klockan var 7 och solen var på väg ner kände jag att jag var sugen på att vandra längs med Aare.
Det var såå vackert! Allt börjar att bli grönt nu och jag såg en massa av blommor som fick mig på gott humör.
Jag och Fredrik promenerad där två gåger för ungefär två veckor sedan och då var det extremt lågvatten och klart vatten.
Nu är det HÖG vatten och vattnet ser turkost.

Jag ringde även till fia och vi hade en liten pratstund. Det var såå mysigt att höra hennes röst. Jag saknar Er där hemma och min gamla vardag med mina kompisar. Älskar alla våra äventyr och jag äknner mig taggad att hitta på en massa nya äventyr när jag kommer hem. Jag påminner er om att jag inte ska sommarjobba i sommar för att umgås med alla där hemma.
Att hitta på något hemma kommer att vara bus enkelt eftersom jag klarar allt här nere där det är ett helt annat system än sverige och ett främmande språk.

När jag kom hem satte jag mig vid msn och bestämde med Disa att jag skulle åka till Murten och dricka vin vid sjön i Murten. Det var jättemysigt, men eftersom jag kom efter 9 så var det kolsvart men det hindrade inte oss från att mysa. Disa hade även bestämt att jag skulle sova hos henne men det hade jag redan räknat med :P och jag var förberedd med en popcorn-påse.
HAHA! det var allt jag hade med mig, men allt löste vi hos henne. Det är alltid lika roligt när man glömt linsvätskan. Det är bara att hitta små äggkoppar och lägga dem i dem med vatten :D
det finns lösningar till ALLT!!


       
     
  


Stressig dag

Jag känner mig så stressig idag, och det gör att min hemlängtan känns ännu mer nu. Jaa, jag får erkänna nu att jag börjar få en kraftig hemlängtan !  det beror inte helt på att Fredrik nyss hälsat på mig utan det beror också på att nu känner jag ingen "wow" känsla över naturen och miljön runt om kring mig. Det märker jag bara på att jag inte tar med mig kameran längre.
Allt som jag ser nu men inte hunnit ta kort på än är min vardag nu..
Det som håller mig upp är att om en vecka ska jag till Paris, barcelona och Milano. Det är något som kommer bruta min vardag. sedan efter ca tre veckor efter resorna kommer familjen.. sedan är det inte långt kvar. Men trotts det har jag svårt att fokusera på att ha roligt under tiden. Jag hoppas att jag bara är inne i en trist period som snart går över.


Nu ser jag att klockan börjar ticka iväg, jag måste snart hämta fyra små killar i 5 års ålderna som ska med hem till en av barnen idag. Sedan ska jag ta hand om dem och sedan hämta upp de andra två återstående barnen i skolan ... Pust!




Fick nyss på mina ny inköpta skor! ! ÄLskar dem !! 
från HM   från HM   från HM

Bacelona och Milano

Idag på lunchen träffade jag Nina och bestämde flygturerna och biljetterna för Bercelona och Milano.
Vi åkte till Barcelona på tisdag vid 18 och åker mot Milano på lördag vid 18 och åker hem till Bern på söndag efter sju. Då vi nutjar gleis 7 då vi åker gratis i hela schweiz.

Vi passade även på att gå ut på en 1,5 timmes promenad med hennes familjsbarn som hon tar hand om. vi hamnade i en jättestor skog, den var verkligen skön att gå genom med dessa gigantiska träd. Jag fick "sagan om ringen" vibbar.
Även på en sidan av skogen där Aare ligger fanns ett så kallat Zoo. Det vill säga inhägnade tomtar med djur. det fanns bland annat lamadjur, uttrar, hästar, olika sorters av getter, höns, flamingos, pelikaner, ankor, gess, vildsvin, jaa en massa djur helt enkelt.

Det var riktigt roligt, även om jag redan gått för bi det två gånger med Fredrik så var vi aldrig lockade av att gå in på vissa delar av tomtarna för att se mer. Det gjorde Nina och jag. Vi hamnade på en tomt med Getter och deras små kid. De var SÅ söta. Ungefär lika stora som en medelstor katt men kompaktare.


Så söta små krabater    ÅHH Så söt


Min vecka med Fredrik

Under tågresan mot Zürich satt jag och bet på naglarna. Jag skulle möta upp en liten förvirrad Fredrik vid flygplatsen där han skulle landa. Detta var även första gången jag även satte min fot i Zürich så jag tänkte ju inte mindre än att " Detta ska bli intressant". Jag har alltid förmågan att inte få panik utan lösa olika situationer med hjälp av tur, tror jag.
Hur som helst. Jag följde strömmen upp mot gatearna och hittade en lista över vilka plan som landat.
Jag uppfattade vad allt hette dit jag skulle men jag kunde inte hitta vart gaten låg. Jag tänkte jag går så långt det bara går. HA! och vad hittar jag om inte gaten :D

I samma sekund som jag sätter mig utanför för att vänta får jag ett samtal.
- Vart är du?
- Jag sitter utanför gaten och väntar på en bänk raktfram mot väggen.
- Men jag vet inte vart jag ska, kan du inte möta mig?!
- Ehh.. Jag får inte går in dit och jag har ingen aning av vart du ska men följ du strömmen.
HAHA! Vilse i pankakan!

Efter ett tiotal olika människor som kommit ut ur dörrarna från gaten såg jag tillsist en Fredrik som såg lite vilsen ut :D och i sin bebisrosa väska.

Vi tog ett tåg tillbaka och var hemma ca 2 timmar senare.


Senare under helgen åkte vi till Interlaken och bodde på ett hostel som hette Balmer's. Ett amerikansk hostel. Det var kanske inte de bästa rumsgrannar vi fick. Alla dånade och skreck och festade. Man hörde både ett och annat.
Något som vi tyckte var bland det läskigaste vi upplevt var när en kille öppnade vår dörr mitt i natten och bara stod i dörren. Faan vad otäckt! Det värsta var att han kom en gång till senare men då gick Fredrik upp och låste dörren.
Tur att jag inte var där med en tjejkompis, vem vet vad den dåren hade kunnat göra.
Jag ångrar att jag inte gick upp och frågade vad faan han höll på med ! men man är alltid efterklok.

Under helgen i Interlaken åkte vi bland annat upp till männlichen ! Det var helt underbart väder och jag ångrade att jag inte tagit med mig skidorna. Vi tog en lunch på toppen och gick runt på toppen tills vi sedan åkte ner igen.
Nästa gång jag ska åka till Interlaken ska det bli med familjen och då ska jag få upp Lisa, Linus eller mamma i en Hangglide. Vilket jag själv kommer prova på. Jag vill även sugen på att prova Raffting.


Under veckan jobbade jag parallellt när jag ungicks med fredrik därför blev det en del vanliga hemma kvällar/ dagar. Men Fredrik verkade inte klaga :D
Vi shoppade några gånger, Åkte till Fribourg och mötte Disa och Camilla där vi shoppade och åt crepes med glass. (tummen upp Fredrik)
Vi tog sammanlagt 2 promenader till stan längs med Aare, vi åkte till stan för att dricka med Disa då vi hamnade på Nelson och hade jättetrevligt!! Alltid lika trevligt att träffa Disa.
Jag brukar prata mest men när man träffar Disa så sitter jag som om jag har tunghäfta. Fredrik sa även, - Emma, du har mött din överman! XD och det stämmer !
Vi satt även en kväll hemma och pratade med min aupair familj och hade jättetrevligt, då jag iaf blev för lullig :D vilket vi inte behöver gå in på detalerna.

Nu kan jag inte komma på något mer som vi gjorde :S  (Om jag missat något så säg det Fredrik)



CIAO!!

btw, för första gången tog jag inga bilder alls :S men Fredrik har några så ni får hoppas att han lägger ut dem på BDB eller Facebook.

Emma packar upp          Emma packar fortfarande upp


RSS 2.0