växjö

Har bestämmt mig att stanna i växjö till torsdag då Freddan kommer hit och hämtar mig. Längtar såå efter honom.
Tiden här i växjö än så länge är jättekul, man upplever nya saker och pratar gamla roliga minnen.
Det är härligt att bo hos Pelle med eftersom det är så härlig stämning här. Allt är roligt trotts att i inte hittar på något särskillt.

Eftersom vi planerat att vi ska ut nu på onsdag så kände jag att jag inte hade något festligt till nu på onsdag så jag hittade ett par skor (inte konstigt) och en tunika i militärgrön. Den blir jättesnygg outfit. Den får ni dock se på onsdag ev. torsdag.





Resan hem

Jag reste från schweiz på lördagen med bil på kvällen klockan sju. Vi åkte till Basel och vidare in i Tyskland för att köra på ett tåg med bilen som därifrån skulle ta oss vidare till Hamburg.
Sent på kvällen lämnade vi perrongen och fick oss en LITEN kuppé. Jag trodde först att vi fått fel men hokus pokus kom två sängar fram. Dock var utrymmet inte stort nog för att man skulle kunna byta om.
Natten för mig blev okej, jag fick inte så mycket sömn pågrund av tågets rörelser men det hade jag räknat med.

På morgonen var vi framme i Hamburg och fick en liten liten frukostbox. Med en croassong, ett bröd och sylter, jucie och inget mer.
Från Hamburg åkte vi sedan mot första färjan över till danmark. Det tog ungefär 2 timmar drygt och det var skönt.
Efter färjan tog det ungefär 2 timmar till nästa färja över till sverige. Och därefter fick jag köra till ljungby där Pelle och Hanna hämtade mig. Så resan från schweiz gick väldigt fort.
 


Snart smäller det !

Detta blir det sita blogg inlägget innan jag är framme i sverige!

Jag hoppas att resan kommer gå bra och att jag får tillräckligt med sömn på tåget.
Sen ser jag er alla när jag är hemma igen!

Kram på er alla
Jag älskar er alla!!


Sista kvällen på West Side med Ida

Igår var sista kvällen då jag mötte ida på West Side för att ta en fika.
Hela kvällen började med "hemma" där jag stod och lagade till flygande jacob i stora mängder. Det blev både förrätt (fast efter huvudrätten) och ost som avslutning. Jag blev bjuden på Vin och Champange som var otroligt gott !!
Jag själv gav barnen ett kort var med en text på rim till dem och jag tror faktskt att de gillade dem med tanke på att det var rim. Till föräldrarna gav jag en bukett, den som tidigare var på bild. Jag var väldigt nöjd med dem för överigt.
Alla var super glad och det var en mest sagt Trevlig kväll. Efter ett tag var jag tvungen att ta mig till trammen för att sedan hoppa av och ta mig med tåg till west side, med 4 m inuters marginal. Jag hann precis tack och lov.

På west side hittade jag Ida på H&M som var på provar humör. Jag själv skulle bara byta en kjol på H&M för jag var inte nöjd med färgen. Tanken var att med de pengarna jag fick tillbaka skulle jag spendera på Tally Weijl för jag hittat en super snygg kjol där, men den fanns ju givetvis inte där. Så jag fick spendera pengarna på en fika på starbuscks och där köpte jag även en termos och en kaffekopp till freddan.

Kvällen med Ida var UNDERBAR och jag inser att jag kommer sakna henne sjukt mycket !!!
Jag måste brev växla med henne och skicka henne godsaker från sverige så hon har ngt att se fram emot.

(bilder kommer läggas upp imon kort)



Bästa bukett nånsin



Denna har jag gjort av skogens vackra ting, dock har jag köpt rosen. Om jag hade hittat den hade det varit i någons trädgård :O

Shoppingturen i Bern

Har glömt att visa det jag köpte till mig igår så här har jag gjort en collage av det jag köpte. En sak är inte med men det beror på att det är en present som skall vara hemlig och inte visas. Men den är super fin så ja skulle vilja att den skulle vara med.  Men jag ska hålla mig ^^


Sista arbetsdag i Schweiz

Mitt humör är på topp eftersom detta är min sista arbetsdag i detta land. Imon runt 18 bär det av mot sverige, åhh jag längtar att jag knappt kan bärga mig. Nu återstår det bara att packa som jag halv gjort vilket inte är likt mig. Eftersom jag alltid packar flera dagar innan, fast lite skönt är det att inte ha gjort det än för då får jag en massa sysslor både idag och imon.

Det hände en skum sak på morgonen idag som jag tidigare inte varit med om och som jag ser som en självklarhet. Nämligen att det blev rabbaler efter frukosten om vad barnen skulle ha med sig som dryck i matsäcken eftersom mjölken tagit slut. Jag fixar alltid det på morgonen innan de ännu inte kommit på plats vid bordet. Så barnens humör blev negativt och föräldrarna försökte komma på olika ideér.( jag var nämligen på mitt rum under denna tiden).
Varför kollade de bara inte i barnens väskor efter flaskan som jag alltid stoppar i?
Det är min SISTA dag och de vet fortfarande inte hur det skall vara. Aja, jag ser det som att de har blivit lite bortskämda med min hjälp.
Icetee blev det för barnen som jag hoppas att det gillar.

Idag ska jag, förutom mina sista sysslor, packa klart och träffa Ida. Jag hoppas på att vi åker till West Side och tar en kaffe. Men absolut skulle det vara trevligt att vara hemma hos mig med.


Garderoben







Det bjuder jag på !

Jag var nyss med om något riktigt roligt enligt mig själv. Men däremot är det kanske inte så många som skulle skriva om det. Men så här började dagen.
Fruksot först och sen lämna barnen och eftersom jag har min lingonvecka nu och bara två tamponger kvar så var det dags att åka till affären och fylla på förrådet.
I samma veva som jag lämnat barnen tar jag mig med bil till närmsta affär, Gümligen. Där finns både Coop och Migros. Jag valde att gå in i Migros och väljer ut den som passar mig och skall betala. Då visar det sig att de inte ta emot VISA kort. Jag ber om ursäkt och frågar om Coop tar emot VISA kort. Förmodligen tror hon i kassan.
Jag beger mig till Coop med tunga steg och tänker "hur svårt skall detta behöva bli?".
Nåväl, jag kommer till Coop och tar samma vara och skall betala. Vad tror ni händer då!? Kortet har för lite belopp.
JAG DÖR!! Det är definitivt inte min dag idag.
Jag åker hem lite sur och loggar in på datorn och fyller på mitt kort med ett tillräckligt belopp. Tar bilen igen men åker till en annan Coop närmare huset. Går in och letar efter tamponger och hittar det efter lite om och men. Sen står jag där och ska välja mellan coops egna märke eller O.B. som jag tagit i de andra affärerna. "NEJ" tänker jag och tar Coops egna märke. vet ni!! Betalningen gick galant !! Så nu är jag så nöjd.. men så typsik början på dagen.

Vilka problem vi tjejer har ibland ^^


<3

Jag längtar ihjäl mig efter mitt HEM !!!

Höstdag

Idag har det bara regnat och varit blåsigt, en riktig höstdag enligt mig. Det är helt sjukt att alla färger bara har sprakat ut nu under en veckas tid. Det är makalöst vackert att se det på andra sidan av dalen.
Under dessa sista dagarna hoppas jag att det inte skall vara så mycket dåligt höstväder så jag kan ta mina sista promenader utan att blåsa iväg eller bli alldelles dyngsur.
Min planering för imorgon var att jag skulle ta cykeln till stan och kolla lite på vad jag vill ha och förhoppningsvis lägga undan det. Men regnar det så vill jag inte åka in, men vi får se.

Bara för det kom jag inte ihåg om jag nämnde i gårdagens inlägg att det var disko här i huset. Jag kan i såfall berätta det igen.
Det äldsta barnet firade sin födelsedag med ett stort disko för sina tjejkompisar i klassen. Det var fullt med ljud både från stereon och flickorna. Helt sjukt vad amerikanska flickor kan ta i. Men Födelsedags barnet tror jag uppskattade all underhållning och stämning. Det skulle jag ha gjort i allafall.


 



Vill ha en sån disko-kula :D


Outfit


Emma

Emma Eriksson genom tidernas tider med alla möjliga åldrar och hårfärger.
Kommer ni ihåg mig alla dessa gånger, kära vänner och familj?


Barnkalas

För två dagar fick jag en rolig present i postlådan här i schweiz. Ett litet kort som jag vände och vred på för att komma på vad innehållet kunde vara. När jag febrillt öppnade det fick jag fram en litet skratt. Det var ett kort från mina små kusiner i Göteborg som bjöd in mig på ett dop och ett 2 års kalas. Så den 5 december är det bara att resa mot älskade staden Göteborg.
Tack så mycket Noran!!


Första November!!

Idag startade jag dagen med en efterlängtad morgon dusch. faktiskt så duschade jag innan frukost, har glömt hur skönt det är. Det är något speciellt med dem men jag kan inte säga vad det är.
Efter frukosten satte jag på mig mina enda snygga vinterskor och promenerade mot stan längs med aare. Mina vinterskor har klack och jag var lite skeptisk med att promenera en timme till stan. Men när jag väl kommit en bit så var det ingen återvändo. Efter en och en halv timme var jag framme. Tog lite längre tid i klackar men jag fick aldrig ont av det. Däremot så känner jag det nu när jag tagit av mig dem.
När jag var framme i stan fick jag vänta på Nina och satte mig i solen och gassade. Jag var tvungen att ta av mig jackan, men det berodde inte på värmen i solen utan att jag var som en enda ångbastu. Att gå i en svart dunjacka var ingen bra ide. Jag skojar inte när jag säger det.. jag var helt fuktig på armarna. Jag hade inget mellan jackan och armarna så det blev fuktigt. Uscha!!

Men en efter längtad Starbucks blev det när jag mött upp Nina vid Banhof. Det var så lugnt och skönt på kaffeét.
Det var en trevlig och mysig pratstund! :D



RSS 2.0