31 Maj

Jag var tvungen att lägga ut en bild på mig och Disa precis innan vi ska åka raffting. Bilden är tagen i omklädningsrummet när vi klär på oss kondomliknande dräkter. De var riktigt tajta. Inte ens vi visste att man kunde bli slimmad på det sättet.

Enjoy!
I DO!





31 Maj

Efter den roliga resan till Migros idag så la vi oss i solen och använde den nya solkrämen. Den var toppen! Jag kommer lägga ut en bild på den lite senare och ge tips angående den.
Vi blev riktigt bruna kan jag lova, vi hoppas på att det kommer vara likadant väder imon också.

Senare underkvällen blev det pizza, desertyogurt och en vinflaska som var kanongott. Med en massa roliga komentarer och gott skratt.

Men nu har vi precis kommit hem från en promenad i mörkret barfota och ska kolla på en film.
Godnatt!






31 Maj

Jag dras ut ur dimman när en klocka börjar ringa och därefter hör jag Disa säga att vi ska upp. Hon pratade så pass högt att jag inte vågade fortsätta att sova. Det var så roligt!
Hon verkligen försvinner ut ur rummet och när jag kommer upp, tätt därefter så frågar jag vad det är som händer. Allt för att vi skulle upp och åka till Migros. Den enda öppna på söndagar.
^^ En upplevelse som tagen ur ett militärläger!!
HAHAHAH!!

Igår kväll färgade Disa även mitt hår. Det blev blonda slingor för att matcha med min utväxt, så nästa helg ska hon få lägga i fler slingor.

Nu ska vi ut och steka i solen!


30 Maj

I wankdorf hittade jag en hur snygg korsett som helst. Tyvärr hittade jag inget på Zara men eftersom jag köpt Korsetten på Tally Wejl var jag nöjd.
Disa köpte en jättesnygg fodralklänning på Zara  och sedan köpte hon en plattång från Remington som vi provade senare på kvällen. Hon lockade mitt hår med den. Det var perfekta lockar så nu funderar jag på att köpa en sån. Dcok kostar den 89 Franken, men det är nog värt det.

På kvällen gjorde vi pizza av Oppsie bröd och gjörde även tiramisu med det brödet. Pricken över i:et var det absolut godaste vita vin jag druckit. Imon blir det pizza igen men nu ska jag gå och lägga mig..

Pussar!
^^ 27 dagar kvar!!!!




30 Maj

Lördagen hos Disa vaknade vi runt 7 för att bila in till stan. Disa hade tid hos en frisör som jag rekomenderat för att hon kom från USA.
Vi var tidiga upp och orkade faktiskt ta kort på dagens outfit.
Tanken var att åka till Wankdorf och köpa mat och passa på att gå på Zara. Världens bästa butik enligt mig.

Tjing så länge!



28 Maj

Det är så roligt när två små killar från barnens skola följer med hem till oss efter skolan. Tänk er tre killar i baksättet runt 6 år, som sitter och pratar om viktiga saker precis som tjejerna i "sex and the city" gör över en fika eller lunch tillsammans.
I torsdags var en sådan dag, dags för en playdate. De satt i baksätet och pratade om fåglar som var stora, då den minsta brister ut och berättar något om en stor fågel. Jag minns inte riktigt vad han berättade om, han berättade det dels på engelska.
Hur som helst så slutar han med att hans bror på 6 år har berättat detta för honom. Han pratar med avund i rösten. Denna brorsa sitter också sitter jämnte honom och brorsan tittar bara på honom och säger att det har han inte sagt, utan det måste han ha drömt om.
Det var så roligt att höra deras samtal och att det var som att lyssna på vuxna. Dels var allt på engelska och speciella amerikanska uttryck används som inte används så ofta av små barn. Jag satt verkligen att hålla mig för att inte skratta.

Idag ringde jag även till Ninni, eftersom tösen fyllde år. Hela 20 år!
En röst svarar och man hör hur hon är hes och sliten.
- Hej det är Ninni Tour.
- Hej Ninni!, säger en glad Emma.
- ... hej.,      (hon låter konfunderad över vem det är)
- ... Det är Emma
- Åhh, är det Emma, säger hon tillsist med en jätteglad ljus röst.
Man hörde på henne att hon inte räknat med att det var jag. Dessutom ringde jag från en annan telefon och dår kände hon inte igen nummret.
Vi hade en jättehärlig pratstund och jag kände bara hur mer och mer jag ville komma hem. Men mina vänner hemma de stöttar mig och pushar med att det inte är långt kvar, vilket det heller inte är.
Idag är det 29 dagar kvar.


Men nu ska jag fixa med maten och sedan skall jag åka hem till Disa och stanna där tills måndag. Härligt med ledigt.
Jag tar med mig datorn för de som undrar.
 


Förlåt

I detta inlägg vill jag bara be om ursäkt för att jag inte har berättat hur det var när min familj var här. Det beror på att jag mådde dåligt över att det åkte och genom att skriva i min blogg strödde jag bara mer salt i mina sår. Därför valde jag att arbeta bort det genom att inte skriva något i bloggen. Hade jag skrivit något hade det bara blivit ointressant och ledsamt att läsa den. Nu är jag på mycket piggare humör och ser ljust framåt igen.

Tack för tålamodet!

17 Maj

Jag vandrade runt i Sigridswill med min familj efter en god natts sömn. Men inte undra på,  så glad har jag inte varit sedan Fredrik kom hit. Allt är bra här men nu är jag trött på allt här i schweiz, om jag inte får några nya mänskor att uppleva saker med. Förutom Disa förståss, jag tycker vi alltid ha roligt!

Nåväl..
Jag blev sedan skjutsad senare på kvällen hem till Helbling för att säga hej, min moster ville att vi skulle komma. Dock stannade vi inte länge och fortsatte vidare 200 meter dit mitt hus låg. Jag var tvungen att visa hur jag bodde och vart de kunde parkera för morgondagen. Det var för sent för att besöka familjen så de fick titta utanför och vara nyfikna tills dagen efter.  : P

     

16 Maj

Min familj gjorde entre i Schweiz idag. Jag åkte runt 3 från Disa och hem till familjen Hellbling och min moster. Jag hamnade på ett jättetrevligt grillparty. Det var verkligen jättegod mat och mycket trevliga människor man fick träffa och mingla med.
Tillsist kom min familj i bil och jag sprang och mötte dem med det största leendet på länge. Jag kramade om dem och höll på att få en tår, på grund av glädjen. Dessutom har min lillasyster växt förbi mig (dock bara några centimeter) men jag ser hur hon hålle på att bli stor och jag förstår att nu börjar familjen snart att splittras. Inom några år kommer inte alla bo under ett och samma tak, det är sorgligt. Jag vill att vi alltid skall vara små och bo tillsammans.

Efter en presentation av dem för övriga och tvärtom åkte vi mot Thun och vidare mot Gunten / Sigridswill. Vilken fantastisk utsikt huset har. Man kan säga att det ligger på en platå över havet och man  ser ut över hela Thunersee och dessa fantastiska alper!
Det kommer mysiga familje bilder inom kort! Jag är hemma nu över tre dagar för att sedan spendera en massa dagar med dem !!

15 Maj

Nu drar jag till Disa

Kommer inte ha tillgång till dator i helgen men ni vet att ni kan nå mig på mobilen. ^^,

Ha en trevlig helg! Och familjen?! Kör försiktigt!

15 Maj

Strax ska jag sluta jobba för dagen och då skall jag åka till Disa i murten. Sedan ska jag åka hem imon på dagen eftersom familjen ska komma runt i Muri och hämta mig :D Det ska bli så ROLIGT!!!
Imon skall jag få träffa dem och krama om dem och prata om en massa saker.

Jag pratade häromdagen om alla mina skor och jag har räknat dem nu och tagit bilder, jag räknade att det var 11 stycken par. Två av dem ska slängas också. Men änsålänge har jag inte slängt dem och då räknas dem. ^^


14 Maj

Trots regn och trist men även varmt svenskt sommarväder, så hade jag en bra dag. På morgonen försov jag mig som jag gjort hela veckan. Fast det bara handlar om 10 min så stör jag mig på det. Idag kom min älskade moster Mia hit med sällskap av Anders (killen) och viktor (killens son.  Jag är så glad för hennes skull, att jag kan spricka.


Jag gick över till Helens hus idag för att säga hej och ta en fika. Det blev mer än en fika, vi åkte till Thun för att se oss omkring och shoppa lite för de som ville. Men det blev ingen shopping bara en vandringstur i regnet. Men när man har trevligt sällskap så spelar det ingen roll om det är dåligt väder. Sedan bestämmde vi att fortsätta mot Wankdorf (Wank'd of som amerikarnarna säger) så Helen kunde handla mat och övriga gå runt i affärerna. Jag hamnade på ZARA, jag har bestämt att söka jobb hos dem eftersom jag ÄLSKAR det stället. Jag fyller ju snart 20 om exakt 7 dagar och jag önskar mig ett presentkort på ZARA.  När man jobbar som aupair i schweiz ska jag berätta att man tappar modet så lätt eftersom alla klär sig efter bekvämlighet. Självklart så SKA man klä sig bekvämligt men man bryr sig inte om modet helt enkelt. Jag ÄLSKAR modet, därför en svår kombination.


I alla fall, nu efter en dag med dem (helt underbar) sitter jag ute klockan 8 i en "soffgunga" och dricker en kopp kaffe och njuter av åskvädret och värmen.


Min urgulliga moster gav mig ett paket idag och det innehöll en massa hygien artiklar, det tycker jag är så roligt att få. De var inpackade i ett fodral med skor som motiv. Alla som känner mig vet hur sko galen jag är. På tal om skor satt jag och funderade över hur många skor jag tog med mig hit och hur många jag köpt. Min slutsatts blev:

Jag kom hit med två par skor och har hittills 10 par skor, fast två av den ska kastas eftersom de är rejält slitna. Kommer lägga upp alla mina skor i ett annat inlägg så ni får se skorna.

Jag bara skrattar åt det. För mig kommer den perfekta garderoben vara ett rum fullt med hyllor för skor, precis ett sådant som Carrie har i filmen SEX AND THE CITY.



  

13 Maj

Dagen började med att jag fick ta tag i att plocka undan allt lego i sammanlagt 4 rum, idag var den schemalagda städardagen. Det var verkligen hur mycket lego som helst. Men jag fick till det efter lite om och men.
Efter det tog jag det lugnt och slappade tills jag skulle hämta barnen. Jag låg faktiskt och gjorde om min blogg. Denna gången blev jag riktigt nöjd.

Familjen kommer om två dagar så jag har redan packat ihop en stor resväska som de ska ta med dig hem fylld med allt möjligt. Det för att jag ska slippa dra med mig en massa saker hem när jag ska flyga själv med barnen till Skavstad. Helt sjukt mycket grejer jag har handlat här. Det roliga är att jag har glömt att jag har ännu mer skaker hemma.
Jaa, jag ska åka med barnen hem alldeles själv, jag vet att jag kommer klara det men det kommer att bli jobbigt. Tyvärr har jag inte fått besked från föräldrarna om de har hittat någon som kan hämta barnen från Skavstad eftersom jag inte vill åka ända till Stockholm för att lämna dem och sedan åka tillbaka och hem mot kalmar. Har räknat ut att jag kommer hem alldeles för sent för att orka det, runt midnatt.
Lyckligast kommer jag vara när jag bli hämtad i Skavstad "no matter what" av Fredrik.

Sjukt vad mycket jag vill hinna göra samma vecka som jag kommer hem. Träffa alla kompisar, gå ut, åka till stenshamn, åka till Göteborg.. allt verkligen.
Men jag tror jag ska ta en sak i taget, nu kommer familjen och jag måste planera lite vad vi skall hitta på när de kommer. Tre grejer som vi måste göra är att åka till Männlichen på en picknick, åka med båt över thunersee och åka in till Bern. Sedan måste jag luska ut cykelturer och andra upplevelse. Det kommer vara en helt annan sak för dem när de kommer hit eftersom de kommer vara så upptagna av att titta på allt. Som jag var i början, men tyvärr får jag väll säga så har jag blivit vardagsblind nu.
Men jag skall inte glömma den när vi hittar på allt tillsammans.


12 Maj

Idag knackade en postgubbe på huset och jag såg en stor låda och började bita på naglarna. ÅHH!!
Det var prylarna från GoJane..
Disa fick två skor, en hatt och ett skärp. Jag hade skickat efter två skor.. JAG ÄLSKAR DEM!!

Hur ska jag kunna åka till Nina snart när jag bara vill mysa med mina skor : D 


                                                                

11 maj

Tog en runda ut i skogen och insåg hur grönt allt blivit och vilken värme!
Hoppas bara att den håller i sig till min familj kommer på lördag, faktiskt. Det ska bli såå roligt : P
Sedan kommer min moster på torsdagen också med sin kille. Vilken födelsepresent jag får :D

Sedan är det bara att blicka framåt för sedan är det bara den 27 juni som jag längtar till. Då kommer jag hem!!


   


9 Maj

Har lånat Disas sator för att ladda upp lite roliga händelse.
Igår åkte jag med Disa till Aaura för att träffa Elisabeth och hennes kille. Vi tog tåget dit och hade jättekul, vi gick bland annat ut under kvällen i baden till tre olika ställen och kom inte hem förräns kl. 3-4 på natten. Sedan sov vi till 1 på dagen, dagen efter.

Idag åkte vi till Luzern och gick på stan i en timme sedan åkte vi vidare till zürich och gick på stan där med. Det var verkligen jättekul att träffa Elisabeth och hennes kille Marco.
Jag shoppade inget men vi satte oss på Starbuck och det var en sådan god caffe som Disa och jag beställde. den hette Frappoccino dark berry choklade flavor, något sådant.. Hur god som helst, en ny favorit enligt mig.

Nu ligger Disa och jag hemma hod henne och kollar på beck med varsin eve (världens godaste tjej öl) sedan med en popcornskål var.


       
     

Helg

Nä, nu ska jag ta mitt pcik och pack ut i den stora vida världen !!
JAg ska bara till Disa men jag kommer inte vara tillgänglig på datorn under helgen däremot så går det bra att ringa mig när som helst.

Ha en trevlig helg för nu drar jag !

8 Maj

Nu väntar jag på att dagen bara skall gå så jag får åka till Disa. Vi ska till Elisabeth som bor i Aarau, ligger vädlgt när zürich. Under tiden kommer jag lägga mig i solen och sedan tänkte jag baka. Lite sugen på att laga kroppkakor också.

Igår pratade jag med lovisa på msn, och hon skall komma hit för att hälsa på sin syrra i juni. Då tänker vi träffas. Dock måste jag ta mig ner till montreux som ligger vid lausanne. Men vad gör man inte för vänner !! <3

Dagens outfit

 


Dagens lunch, Pankakor och sallad

7 Maj

AHH!!
Fick raffting bilderna idag, det var kanon kul, däremot så var bilderna inte lika flashiga som jag trott. Men jag ser det som ett bevis på att jag provat och hade jättekul på köpet.

För de som inte vet vad River Raffting är så får ni nu bilder för att förstå det hela. Man åker i en gummiflotte och åker i en flod som är fruktansvärt strömt. Vi var de första för säsongen i floden och det var väldigt grund. Raffting är farligt om man skulle komma överbord eftersom det är så pass strömt och steningt. Men under vår resa så hände ingenting. Varken vår båt eller de andra tre.

Prova säger jag!!


  
 
Tyvärr så ser man inte mig på alla bilderna men jag sitter näst sist på den sidan som är längst från kameran

7 Maj - natt

I natt vaknade jag av att den äldsta flickan smällde upp dörren till mitt rum och skrek något som jag inte först uppfattade. Det första jag tänkte var "Shit, Har jag försovit mig!!". Jag tyckte det var konstigt att jag missat min klocka om den ringt. Den ligger nämligen precis vid mitt huvud. 
Hon skrek en gång till, att den yngsta pojken satt på övervåningen och skrek. Jag sprang upp på övervåning och hittade pojken på golvet i hallen. Han hade vaknat av en mardröm och toaletten var inte tänd. Stackare!
Vi satt där uppe alla tre en stund och tog det lugnt och jag kände att jag inte kunde lägga pojken i samma säng igen så jag erbjöd att han kunde sova hos mig.
Det var en toppen idé, han bara lös upp : D Så jag har legat och trängt med en kille inatt. Haha!! 

Nu ska jag fixa iordning i huset för om två timmar så skall jag lägga mig i solen. Det skall bli ungefär 25 grader idag, så jag skall passa på att bli brun!



En bild på mig och min syster på vårt sommarställe, Stenshamn.

6 Maj

DET ÄR VARMT!! Att måla tånaglarna ut i gräset tar på krafterna, det bränns trots att jag har chinos, tröja och schal på mig !! phu !!

     
Fina vädret

  

Dagens outfit

6 Maj

Nu skall jag ta hand om barnen själv från Idag till på fredag. Jag ser det inte som jobbiga dagar eftersom det förhoppningsvis kommer gå bra. Idag är en av pojkarna hemma pågrund av hosta och Disa kommer bland annat idag så hon kan hjälpa få dem i säng (om hon vill så klart).

Jag har precis gjort mina sysslor genom att städa hela huset och ligger nu utomhus och gassar i solen. Hur skönt som helst!
HA! Sedan fick vi besök av grannens katt. Jag satt vid datorn och såg en katt I HUSET! och blev först inte alls undrande, eftersom jag är så van av katter i vassmolösa. Men därefter tittade jag till igen och gav av ett tjut! VAD GÖR DU HÄR!
Det tog lite tid att få ut katten eftersom den sprang ifrån mig, men tillsist kom den ut.

Från och med nu kommer jag att ha min dörr stängd där den tog sig in.




Mitt inköp under torsdagen i förra veckan

5 Maj

Ikväll pratade jag med min lilla kusin på ett och ett halvt år nu. Hon kan säga mitt namn, EMMA!!
Jag blev så glad!
Uscha! vad tiden går fort när man inte är hemma, hon har vixit som bara den och har lärt sig en massa. Mitt enda problem har varit att jag är rädd att hon ska ha glömt mig, trots att jag bodde med henne i ett halvt år. Men igår fick jag mitt svar. Min moster berättade att de har ett underlägg med bilder på mig och varje gång hon frågar vart Emma är så pekar hon mot det rum som jag sov i när jag bodde hos dem. Jag får tårar i ögonen !!

Nu vill jag bara hem och mysa med henne!


En bild på mig och min lilla kusin i Göteborg sedan i höstas

5 Maj

Vaknade med huvudvärk idag och bestämde mig snabbt för att när barnen var lämnade skulle jag ta och vila på sängen. Efter lämningen i skolan. Tack och lov behövde jag inte gå in. Igår var vi tvungna att hämta barnen i skolan och klä på oss våra utstychlar där. Så när vi gick blev vi applåderade av hela skolan. OJOJ!!
Men jag lämnade barnen, åkte hem och la mig på sängen med datorn i famnen och somnade när Disa började prata om en massa tårtor.
Jag somnade runt 10 och vaknade 11.20. HA!! Nu sitter jag och är inne på min andra kopp kaffe. Jag kommer förhoppningsvis bli lite piggare.
Jag ska nu sätta mig och göra en inköpslista för att handla imon. Jag kommer att vara själv med barnen Onsdag till Fredag. Önska mig lycka till!

4 Maj

HEJA SVERIGE!! Hördes från läktaren bakom svenska landslaget. Om du satt på matchen Sverige - Frankrike så kunde se mig och höra mig.
Jag hamnade ett x-antal gånger på megatronen och tydlgen 2 gånger på lokal och svensk tv.
 HAHAHA!! Min dag är förgylld!!

Det var en spännande match att se och en riktigt trevlig stämmning mellan mäniskorna.
Jag tror att ibland blir man offer för svenska landslagets seger. Det kom fram en del främmat folk och bad att få ta kort poå oss.. Bland annat så träffade vi på en fransk kille på trammen som ville ta kort på oss och efter 5 minuter kom hans huvud flygande mot mitt och han lade kameran i en annans händer och vips var signalen att han ville ha ett kort på Mig och Honom! HAHA!! vad är det för människa!! : D

Nä nu ska jag prata vidare med Fredrik. Han verkar lite uttråkad (när han inte kollar på matchen)
"Puss på dig"

     
 

3 Maj

Nu har jag och Disa planerat hela 2009 tillsammans. Det ska bli så kul att hitta på allt med henne : D.
Det ska bli en massa roliga fester att gå på, bland annat skall jag själv annordna en fest hemma hos mig. Sedan skall jag jobba i Göteborg en vecka och då skall Disa och Fredrik med. 
Det skulle även vara kul att åka på en rest resa med henne : D för att sola och bli negresser !!

Idag låg vi bara ute och solade i den heta solen och sedan shoppade vi för fullt, på Forever21 och Gojane. Så nu väntar vi på denna underbara frakt.. Ska bli så roligt att få den hem skickad ^^,

  

2 Maj

Kvällens mys blir framför varsin dator med kaffe med sprutgrädde. Eller så ska jag säga sprutgrädde med kaffe ^^ HAHA!
Sedan blev det två påsar av popcorn..mums! och en kexchoklad var..  Bättre blir det inte. Men man känner sig rätt proppmätt nu..

Ha en bra lördagskväll !!


2 Maj

Mot Interlaken West 

Under rafftingen hade vi ledare som var roliga att lyssna på och liknade olika kändisar.
Den första som vi träffade var ledaren som hämtae oss vid tågstationen. Under indelningen av grupper skrek han "I WANT THE SWEDISCH GIRLS" vi blev genast populära!
det ä något med att vara en svensk tjej.

Den ledaren vi hade såg ut som wolworin i X-men, fast i dreds och blont hår. Riktigt rolig kille.
Sedan fanns det en annan kille som liknade Russell Crowe med krulligt hår. Det var så roliga !!

((det kommer bilder från rafftingen senare ))

2 Maj

OHH MYYYY GODDD!!!!

Idag åkte jag och Disa till Interlaken West för att prova på River raffting. Vi var den första gruppen på floden för i år.
NI MÅSTE PROVA!!!
JAG SKA BARA GÖRA DETTA IGEN !!!

Jag har nog aldrig haft så roligt i vatten innan. Vi såg så roliga ut i våra dräkter. Det satt som en enda sugpropp på kroppen, jag fick en kondom känsla.
Vi berkade vara populära under rafftingen bland guidarna. Men det var bara roligt !!
Vattnet var ca 4 grader men det var så härligt när man satt i båten och en våg sköjdes över oss. Vi höll på att kantra en gång, iaf vad jag tyckte. Då blev jag nervös.
Vi hade den mest erfarnaste guidaren och därför fick vi åka först och vi åkte både framåt och baklänges. Då snackar vi stylisch !! : D

Detta ska jag göra igen snart, kankse när familjen kommer !!

1 Maj

Idag kom Disa till Muri för första gången. Det var ett trevligt sällskap som vi fick. Vi satt tillsammans med familje och drack lagom mycket och hade jättetrevligt hela kvällen inpå 12 snåret då vi fortfarande satt ute.
Vi fick besök av en granne som vi antog skulle klaga på hög musik. Men han frågade om vi sett hans katt. ^^,  Klockan 12 på kvällen... HAHA!!
På tal om musik så har familjen köpt en utomhus högtalare för en Ipod. Den ska till och med tåla vatten. Det blir intressant !!

RSS 2.0