Hemmafrid

Jaa nu efter lite vin i kroppen till maten så känner jag mig väldigt glad. Ta det inte som att jag är alkohol påverkad. Jag känner att jag mår bra rent allmänt eftersom det är så kort tid tills jag ska hem.
Nu sitter jag och lyssna på "Dunka dunka låt" - med Tramsgänget. Helt sjukt skön party låt så inte undra på att jag är skittaggad just nu. Så taggad att jag kollar H&M:s nya kollektion, nyårs blåsor som jag kan köpa här i schweiz för här verkar inte kollektionerna går åt, vilket är bra för mig ^^

Sen hjälpte jag precis Peter med namnet till ett musikspel som han fixar med. Efter lite om och men kom jag på "Höj volymen" det verkade han tycka vara skit bra. Kul kul!! :D






Sista oktober

Morron alla pigga!

Igår kväll när jag kom hem slocknade jag som ett ljus. Jag var så trött under resan hem från Aarau. Tur att det var två byten annars hade jag kanske somnat och inte vaknat på den platsen jag ville till.
Piggnade till gjorde jag i allafall när jag skulle cykla från Gümligen till Muri. Det tog inte långtid än vad jag hade trott men hem kom jag.

Nu ska jag strax till stan för att köpa lite saker inför hemresan nästa vecka. Tänk att det redan är NÄSTA VECKA! ^^
Jag är så glad för det, nu har jag gjort mitt här känner jag.

Lite senare idag ska jag baka två kladdkakor tills imon.. så får vi se hur det blir.

Tjingeling!


Garderoben

Under dagen fick jag lite tid över till min käraste passion, nämligen kläder och skor.
Detta finns på ellos.se och jag älskar det.


Funderingar

Hittade en lista som jag skrivit för ett tag sedan. En julklappslista faktiskt. Jag har dock inte köpt min första julklapp än men hade tänkt göra det på lördag.
Jag brukar söka en del på internet innan jag hittar vad jag verkligen vill ge till någon. Ungefär som att leta tips.
Jag hittade på bluebox tre kuddar som jag väldigt gärna själv vill ha, de var så mysiga.

Sedan har jag bestämt att i år ska jag ha temat "red and cremé" färgat på mina paket. Det ska bli super kul att fixa dem.


Min helg

Just nu tar jag det lugnt efter en lämning av barnen, men efter uppdateringen av detta inlägget måste jag fixa med tvätten så det blir gjort. Därefter lite smått små städa för det kommer någon hit vid halv 11. Jag tror att det är någon som skall ta en titt på huset, angående flytten.

Min helg kommer se följande ut, idag skall jag jobba vanligt till kl 19 för då ska jag sitta på ett tåg till Elisabeth och jag ska stanna där till 22 ungefär, sen ska jag hem.
Lördagen skall jag tidigt promenera in till stan och efter det skall jag baka det som skall bakas innan söndagen.
Sen på Söndagen skall jag ta mig en promenad in till stan igen för att möta Nina på Starbucks och sedan måste jag hem för att hjälpa till med den äldstas kalas. Sedan kommer jag finnas tillgänglig eftersom jag inte har lust att vara på plats till hundra procent. De klarar de själva.

Sen mina älskade vänner och familj, är det Måndag igen. Sista veckan för mig på denna plats!!!!!
<3<3<3<3<3<3<3<33<3<3<3<3<3<3<3


007-dag

Vilken vacker vy jag upplevt idag. Det mest vackraste stället jag någonsin varit på helt klart.
Jag åkte på morgonen med aupair föräldrarna till Lauterbrunnen, en tur på ungefär 45 minuter. Därifrån åkte vi kabiner (4 stycken) upp till Schilthorn men stannade en station innan toppen för en snabb promenad. Vi kom ut i 40 centimeter snö och första biten var nedförs och var lite hal pågrund av tidigare vandrare eftersom snön var nedtrampad. Därefter blev spåren otydligare och till sist trampade egna spår i snön, i uppförsbacke dock. Det blev en träningsgivande promenad med 90 graders benlyft hela tiden. Efter halvägs upp på toppen tog vi en fika och konstaterade att det var för mycket snö för att fortsätta upp, så vi promenerade tillbaka och tog liften upp istället.
Väl uppe var vi först ut ur kabinen för att snabbt hinna ta ett bord på den roterande resturangen för att få fönsterplats. Efter två flyttar från borden fick vi det och det var mäktigt.
Fick sedan reda på att en Bond film spelats in där eftersom menyn hade James Bonde-rätter och det var skyltar här och där på 007. Filmen var "I hennes majestäts hemliga tjänst".

Som lunch blev det kyckling med honung och senaps-sås och till det grönsaker och Rösti. Till det blev det ett glas vin. Helt underbart gott och jag kvar kanonmätt efter det. Därefter tog vi en desert var, jag valde då maräng med glass och grädde, men jag fick bara i mig halva eftersom jag var mätt. Den deserten var lika stor att den fick plats på en vanlig middags tallrik. Som avslutning en kaffe och därefter rullade vi alla tre.

Inte ens nu är jag hungrig men jag får dricka något så jag får lite energi. Tanken var att jag skulle till stan idag men känner att jag inte orkar med det just nu. Jag har flera dagar på mig innan hemresan (nästa vecka ^^).









Siktar mot höga toppar

Jag vet inte riktigt vad som hände med onsdagen, jag skulle ha gjort ett antal saker men icke blev det gjort. Så jag satt framför dumburken hela dagen. Men ibland kankse man kan gotta sig och göra det med.
Imon skall päronen och jag äta en lunch som en avskedslunch men vi passar på nu att äta medans det är fint väder. För vi kom överens om att vi vill äta på en resturang med utsikt mot bergen. Men nu slutar det med att vi ska upp på 3000 meters höjd och äta en luch bland bergen. Vi tänkte samtidigt passa på att vandra lite, frågan är bara om det är snö på toppen.
Vi ska till en roterande restaurang som ligger på berget Schilthorn. Det ska bli jättespännande. Så håll utkik (stavning?) på min blogg imon efter kl: 18 för då skall jag lägga upp bilderna.

Ha en fortsatt trevlig Onsdag!

-Nu bara 9 dagar kvar-




Mina Prinsessor

Som sagt
Mina Prinsessor i förklädnad! <3


Glädjerus genom kroppen

AHHHH, jag vill bara skrika så det ekar mellan väggarna här. Jag skuttar upp och ner nu när jag är hemma själv.. thihih!
Jag har precis ringt och hört mig om i hansa city om lite extra hjälp och jag har fått napp på tre butiker :D
Nu vill jag åka hem så jag kan visa upp mig och förhoppningsvis få ett jobb.

Godmorgon

Godmorgon på er alla!

Just nu har jag städat hela huset (fyra våningar) på rekord tid. Från 8.30 - 10 :D
Ni kankse undrar vad jag gör när jag städar, så kan jag berätta det. Jag städar först och främst iordning i hela huset det vill säga flyttar på alla små saker som kommer vara ivägen. Sen damsuga jag alla våningar. Efter det vaskar jag golvena och sen till sist tar jag och gör rent på toaletterna. Sen när det är klart så passar jag på att gå runt och "fixa till" på alla våningar. Jag har en nackdel, några kanske skullle säga fördel, att jag är lite pedant. Gillar när det är snyggt och rent, så jag går och plockar och varje sak har sin plats. Jag själv hatar när jag blir sån men ärligt så händer det bara i andras hus där jag kan se att det finns en möjlighet till den snyggheten. Alltså inte i ett hus där det finns för mycket prylar.

Jag tog kort på dimman idag, eftersom jag glömt att fota det. Det ser så häftigt ut menhar aldrig riktigt kommit till skott att fota det.




Gungig låt


Idésprutande

Satte mig precis ner vid datorn med mitt godnatt tee efter en timmas läxläsning med yngsta pojken. Att skriva ord i rutor och sedan klippa sönder dem, blanda dem för att sedan hitta orden igen och limma fast dem i en bok. Baggis, och verkligen ett bra sätt att få barn att lära sig alfabetet på.
Sedan en läsning av "The aliens are comming". Absolut en av mina favorit barnböcker, den är på rim och den är läskig på ett skämtsamt sätt, det tycker jag är kul.

Jag har verkligen undrat hur barnen känner inför min flytt härifrån och det är inget de precis går runt och bekräftar heller för mig. Men efter läxläsningen satt jag och pratade lite med den yngsta pojken och fick trycka på den frågan och visst fick jag en bekräftelse. Med hans egna ord beskrev han alla aupairer varit dumma och elaka men sen nämnde han en som varit snäll och så brast han ut -"DET ÄR DUUU!!".
Vad jag skarttade och log inombords..

En positiv grej som också inträffade idag var angående middagen som jag lagade. Det blev spenatsoppa med ägg, fast det hade glömts att köpa ägg så vi fick byta ut det mot mackor istället. Men det var gott det med.
I allafall så togs det gång på gång av soppan och jag hade inte gjort så mycket så allt tog slut. Det blev sån uppståndelse att de frågade om receptet. Men jag hade bara lite vatten och mer mjölk. Inget märkvärdigt alls! 


Imon tror jag det skall bli en promenad och ta med mig en bok och läsa lite på en bänk jag hittar på vägen :D 


Höst bild från schweiz

Höst kor

röda bär

ser ni bergen?


Höstdag

Efter klockan 13 idag ska jag till Nina vilket kommer att blir supertrevligt, komma bort från huset lite och datorn. Nina och jag skall även bestämma en dag för att fika på starbucks, jag tror det slutar med lördag.
Dels ska jag vara med Elisabeth en dag med, har inte bestämt vilken dag än men tror att vi siktar på fredag. På söndag sen så skall äldsta barnet i familjen ha kalas för endast tjejer och då ska jag baka åt henne. Men däremot har så har jag ingen stor lust att fixa med hela kalaset. Jag tycker inte det är det roligaste som finns. På så vis är vi alla olika som aupairer.
Med andra ord en fullspeckad helg vilket kommer att blir kul, så man har något att se fram emot till helgen.

Igår sa jag till min mamma "-Ja vi syns nästa helg", sedan kom jag på mig själv att det faktiskt är så nära. Egentligen så skulle min aupiar tid ta slut till sommaren men av någon anledning så sa snälla Emma ja när hon egentligen inte ville. Det är min baksida av min personlighet, jag har skit svårt att säga nej.
Men snart är jag hemma för gott och det har jag drömt om sen i Maj :D börja jobba med ett "riktigt" jobb igen.

Nu borde jag gå ut en promenad och fota med min nya kamera och få en gnutta luft innan lunchen.
För nått måste jag sysselsätta mig med. Egentligen borde jag springa lite men jag har tappat helt min motivation till att göra det. Vänta två veckoer så ska jag skaffa mig ett gymkort så skall det ordnas på ett varmare och roligare ställe där man känner motivation.


Det är svensk radio som jag lyssnar på just nu!


Varma känslor

...Först och främst vill jag bara sriva så att min mamma kan hjälpa mig att komma ihåg att hon måste kolla i min resväska som ligger hemma för jag har glömt en husnyckel och jag vill att hon ska skicka den på posten till mig...


Nu till vardagen, idag är det första jobbardagen här i schweiz så det är skönt. Nu har en vecka startat så nu går det fort. Måndagar brukar gå segt men efter det kommer tisdag och då vet man att det är onsdag dagen efter. När onsdagen väl kommit då vet man att halva veckan har gått och då är det bara två dagar till fredag.
Så tänker jag.

Nyss när jag kom hem efter att ha lämnat barnen gick jag in på facebook. Fick se att Malin Gustavsson hade lagt upp bilder på bland annat på Freddan. när jag såg dem så värmde det verkligen inombords. Många har frågat mig hur det känns mellan oss och jag har liksom tröttnat lite på den frågan eftersom för mig är det så självklart. Men nu fick jag min egen bekräftelse, ungefär som att man blir förälskad igen.
Vad ska jag säga FAAN VAD JAG ÄR KÄR!!
Faktiskt så kan jag fortfarande inte fatta att han väntade på mig. Jag träffade ju honom på nyår och träffades högst tre gånger efter det sen åkte jag till schweiz. Jag tackar verkligen honom att han väntade på mig. Så visst känns det skönt!! <3<3
Älskar dig fredrik!


Hjälp

Nu mina närmsta och käraste.. det är så att... jag kan inte berätta av olika anledningar men vilken av dessa klänningar skulle passa bäst i svart tyg?
Jag skall sy mig en av dessa men kan inte bestämma mig.
Snälla kommentera gärna!!

Tankar

Idag söndag vaknade jag av min ringklocka och kom upp kl: 11 men insåg efter att jag satt på datorn att klockan bara var 10. Så egentligen kände jag mig lat att vakna sent men sen hur härligt som helst att få en timme tillgodo.
Idag har jag bara suttit vid mitt allt, det vill säga datorn men när datorn har laggat så har jag skrivit en lista på julklappar till folk och skissat lite på plagg.
Det är härligt att sitta och lyssna på NRJ på datorn och få lite hemkänsla och skissa ¨på något som man med gläjde ska göra.
Men samtidigt känner man sig lite ensam av att bara vara själv och inte kunna umgås med någon eller åka till stan. Det är för långt att åka hem till kompisarna och de som finns här är iväg nu och till stan kan jag inte åka eftersom inte detta landet vill ha stan öppen på söndagar.

Men vad sägs som att ringa någon nu, men vem? De flesta jobbar nu..
Eller skall jag fortsätta att fixa bloggen?

Jag har bestämt mig, jag ska fixa bloggen, tänkte lägga in en chattruta för er och lägga in en statistik för hu många som kolla min blogg.

Ta hand om er!

25 Oktober

Ny blogg design... igen får jag väll säga. Efter många olika design urval så kom jag fram till en som jag tror kan hålla i sig länge hemma i sverige. Hoppas ni tycker den är snygg.

Så vad har jag då sysslat med nu när jag varit hemma i sverige.
Jo, främst har jag umgåtts med folk och speciellt familjen, det var därför jag åkte hem. Sedan har jag varit hos olika butiker och nu vet jag att jag kommer få jobb hos Kappahl i Kalmar vilket underlättar mycket. Jag vill inte sitta sysslolös hemma och nu känner jag för första gången i mitt liv att jag är REDO att jobba. Det finns ingenting mer som jag verkligen har längtat efter mer nu. Hur härligt som helst tycker jag.

Dagen då vi (jag och Freddan) åkte hem från schweiz hade det snöat för första gången i år i bergen. Det såg vi påväg mot trammen i Muri.
Resan hem gick kanonbra vi sov mesta delen av tiden på varandras axlar.

Hemma så spenderade jag en dag att åka till Västervik med Fia för att hälsa på vår älskade Ninni. Två timmars resa inte kul men en massa tjejsnack, lätt värt det. Samtidigt påvägen upp så tankade vi och vart möts man av. Ett hus som ser ut att vara tagen direkt från schweiz. 
Jag trodde jag hamnat i schweiz igen... kommer nog alltid att förföljas av landet. För senare under veckan så förföljdes jag ytterligare av schweiz på ett eller annat sätt.
Hos Ninni fick vi en underbart god mat och sedan bar det ner mot stan i västervik. Väldigt mysig stad men väldigt...död.
Inte mycket folk på gatorna men det var fortfarande lika mysigt. På stan köpte Ninni en hamster som var urgullig. Vi fikade på ett fik där jag och Fia smakade ett bröst och jag fick min efterlängtade kaffe. Mums säger jag!
Sen drog vi till ett pysselställe som rekomenderas starkt. Där skulle jag vilja spendera mycket tid i år för att göra mig några julkort till släkt och vänner.
Sedan var det tid för mig och Fia att åka hem men snart kommer vi upp igen Ninni! ^^

Jag var ute en hel del i höstvädret och promenerade och hälsade på Freddan några dagar.
Samt så var jag faktiskt ute en kväll med Freddan, Robin och Fia. Det var himmla mysigt och roligt och vi hade några riktigt roliga samtalsämnen.

Tiden gick alldelles för fort hemma och nu längtar jag tillbaka, men det bästa är att om 2 veckor åker jag hem för gott vilket känns fantastiskt!!

Här kommer lite smått och gott från den förra veckan och sen i somras faktiskt.


   




             Skumma stället som förföljde mig i sverige. Eller hur ser det ut som ett hus från Schweiz!

fi
Figgaro har hittat sig en plats hemma i en skål att sova i

Hösten i vassmolösa

Första snön i schweiz

Fika med en kaffe och ett bröst, det var kalas mumsigt!


17 Oktober

Framme i älskade sverige!!
Men vilken sjuk landning, vid nedstigningen så var det flera kilometer med moln att man inte såg något. Hur konstig känsla måste inte det vara för piloterna.
Sekunderna innan landning vad tror ni jag ser, röda trähus. Precis sånna svenska typiska hus som jag vill se.
När stegen hissas ner och man skall ta sig ut så möts jag av en stickande känsla i kinderna. Svensk underbar kyla! :D

Varje gång jag har landat har jag kännt likadant. Antingen så har jag en fruktansvärd hemlängtan eller så är jag bara så svenskkär man kan bli. ^^


Kram på er alla!


 bjuder på denna gamla bild!


15 Oktober

Idag på Facebook fick jag en liten överraskning av Issa. Hon hade lagt upp en massa gamla bilder på mig, henne och Maja tillsammans. De va jättemysiga och det blir som flashbacks för mitt minne.
Saknar allt det gamla så mycket.



14 Oktober

Kvällssolen var fantastisk denna kvällen!


14 Oktober

Godmorgon allesammans!

Klantiga Emma har precis gjort något fruktansvärt. Ska skära en liten bröd bit och skär den mot bordet men millimetrarna innan så vänder jag på brödet och lägger brödet i handen och skär från andra hållet. Bara för att inte skära i bordet. Så klart skär jag mig i långfingret och i ren chock skakar jag handen eftersom det börjar pulsera. Det skvätter blod över mig och matbordet och brödet, inget trevligt alls. Tack att Freddan var där eftersom han plåstrade om mig.
Jag blev konstigt nog snurrig och illamående. Har aldrig blivit det innan.
Nu kvarstår bara mina roliga tankar, hur faan ska jag kunna duscha?



Men som plåster på såret pratade jag nyss med Hanna och hon berättade nog den roligaste av veckans händelse.
Den berättelsen tänker inte jag berätta utan låta henne göra det.
Have a nice time!

 


13 Oktober

Godmorgon!

Nu börjar hösten äntligen komma hit, det var banne mig på tiden. Är inte hösten den finaste tiden av alla fyra årstider vi har?
Jag tycker alla har något som är bra med alla men Hösten är något speciellt med. Tyvärr är det inte många som håller med. Ofta brukar man förknippa hösten med depression och tråkigheter. Men tänk så vackra färger den har med sig och hur kallt det blir. Inte iskallt utan så här kallt att man bara behöver en mysig varm jacka på sig.
Jag tänker mig hösten mer som en mysig tid. Man kan mysa i ett kuddhav, eller i en filt hög. Dessutom kan man dricka en massa goda varma teer och choklader. Mysigast blir det när det är mörkt och alla små hus är tända med ljus och lampor och allt ser så frid fullt ut.


12 Oktober

Äntligen hemma från Wankdorf Center! Nu skall vi börja med maten och det blir kyckling med ris och currysås.
Allt gick bra med bytet, jag som trodde det skulle uppstå komplikationer men icke. Jag stannade till vid tally weijl igen och köpte samma modell i byxor igen fast i en annan färg. Nu hemma var de bootcut men sånt är hyffsat lätt att fixa till. Men Freddan fick sig ett gott skratt åt det eftersom de såg jättelånga ut på mig.

Han blev jätteglad över den nya kaffekokaren som han illustrerade på en av dessa bilderna nedan.



Närbilder på skorna som Sofie så gärna ville ha`^^ Fina?
Jag är så nöjd med dem att jag inte vill ta av dem


12 Oktober

Godmorgon!

Snart skall vi åka mot Wankdorf för att byta Freddans kaffekokare eftersom den läckte :O
Så vi hoppas på att någon skall kunna prata engelska så det går lättare för oss. Men det skall nog inte va några problem.
Därefter måste vi handla mat för nu börjar allt ta slut, speciellt mjölken. Det blev bara makor för mig nu på morgonen. Jag som sett framemot mannagrynsgröt och en kaffe med mjölk.
Freddan vågade dock på sig ett kaffe shot som vi kallar det. Han såg skeptiskt på koppen eftersom han är van vid en stor kaffe.
Men efterråt så skrek han till och sa "Den va det mycket smak i!" Så jag förstår nog att den hjälpte.


11 Oktober

En heldag med bara mys, om man nu kan kalla de det. Tyvärr kan vi inte ta kort på oss samtidigt men dagens roligaste bild som ni får tänka er är att Freddan och jag i samma soffa ligger brevid varandra och spelar samma spel fast han på sin Iphone och jag på hans Ipod touch. Vi är heller inte medvetna om det förrän efter en halvtimme. haha!!

På kvällen kom Ida då vi hade lagat mat, det som bjöds på var en tacopaj och potatis med köttbullar och gräddsås. Rolig kombination men så blev det.
Lite senare runt nio tiden kom freddan även på att han minnsan skulle baka Krakelerade muffins så med sleven i högsta hugg gjorde han dem.
Nu får jag äran att lägga upp bilder på det och hans egna ord "Jag visste inte att det var så här kul att misslyckas med att baka" och sedan hans underbara leende på det.




10 Oktober

Nu spelar jag denna på hög volym och för många gånger att stackars freddan går i bitar.
Bäst att sluta nu annars får jag inte höra på den imon ; )



Tracy Chapman - Talkin 'bout a revolutin

10 Oktober

Nyss blev det catwalk för mig och Feddan. Men han ville dessvärre inte vara med på bild. Men jag kan säga att allt sitter gö snyggt på honom ^^
Nu sitter vi i ett fyra våningshus i muri, bern. Helt själv eftersom familjen har stuckit, eller för flera timmar sedan men nu känns det att vi verkligen är själva.
Så ikväll blir det mys på toppen där vi ska titta på film. Sedan har jag tänkt ta ett kvälls bad med massa skum och levande ljus ^^





10 Oktober

Godmorgon!

Idag kände jag ett jättesug efter pannkakor men efter en hastig morgon eftersom familjen skulle åka till Frankrike och var lite stressade, blev det inte så. Istället blev det bullar som jag lyckades med så bra. Jag valde ett recept med mindre kalorier och det blev fantastiskt gott. Till och med Freddan godkände dem.


9 Oktober

Godkväll!

Ikväll åkte vi till West Side och mötte upp Ida där för en shoppingtur. Det firades ett års jubileum där med 10% på allt i ALLA butiker. Så självklart var vi där för att kolla in vad som fanns att hitta.
Jag hittade två par jeans från Tally Weijl. De är den butiken som alla jeans verkar ämnade för min kropp. Jag är verkligen helt superglad för detta och jag kommer deffinitivt köpa fler av dessa innan jag skall hem.
Freddan hittade en skjorta, två koftor och en halsduk, så fin han blev i dem.

Det var mycket med folk där men mindre än vad jag trott så jag tror att vi valde en bra tid att shoppa. Man vill ju inte behöva pressa sig in i butikerna och slänga sig över höga för att vara först på plats.

Jag tackar för en fin kvälll Ida!! Jättemysigt!







9 Oktober

Nu står kaffekokaren på spisen och Freddan väntar på sitt kaffe från sin egen kaffekokare. Det ska bli intressant.
Jag var uppe klockan 6 idag på morgonen för att köra föräldrarna till tågstationen, eftersom de stack iväg och vamdrade. Så de kommer någongång efter 6 ikväll. Det betyder att det blir lite små stressigt med att jag ska hämta barnen från ett kalas ikväll, sedan lämna dem hemma. Efter det hämta föräldrarna och sedan ska de skjutsa oss till stan. Annars hinner vi inte med trammen till west side. Det är jag värd.

PÅ morgonen tog jag på mig så varmt som möjligt, man vill ju inte frysa när man fortfarande är trött. Så en vinterjacka jag hittade i garderoben och i min fika hittade jag faktiskt en SVEA mössa. Jag har saknat den!!

                                                                          Min mössa!


Freddan är inte pepp på att vara med på bild ^^

Jag, igår när vi satt på en restaurang och åt Pizza. Den godaste pizza jag någonsin ätit.
Nästan gång skall det bli ett foto av pizzan.
 


8 Oktober

Regn och rusk har nyss hittat hit till schweiz. På tiden säger jag eftersom jag längtar efter riktigt mysiga höstdagar. Bästa är att imon är det fredag vilket betyder att det är jättenära tills jag ska komma hem.

Idag gick vi in till stan för att shoppa, både i bern och i Wankdorf. Jag var dum nog och tog på mig mina ballerina skor som är halvt trasiga och nu blev de bara ännu trasigare och deffinitivt BLÖTA! Så nu stinker de som sjutton också. Så nu SKA jag slänga dem.
Men att gå i stan i regn och med vattenpölar i skon var inte en hit. Jag var tvungen att köpa nya skor. Det blev ett par kängor med gummiklack på My Shoe.


För Freddan blev det en färgklick Adidas, som jag senare ska köpa med ;) och en jättesnygg skjorta i blått mönster. Sedan skall jag faktiskt berätta att han också köpte en kaffebryggare. Jaa ni läser rätt!
Han dricker inte kaffet här i schweiz, han vill ha det bryggda svenska kaffet. Som tur har jag en kaffekokare här som jag fick i födelsedagspresent av föräldrarna här. Så den har han lånat och bryggt kaffe med. men han gillar den så mycket att nu har han köpt sig en egen.





Jag har numera mittbena


7 Oktober

Jag har bara en rolig grej att berätta och det kommer vara ett minne för evigt.
På morgonen vaknade jag som vanligt av en irriterande ringande klocka (mobil). Som alltid så snoozar jag i en halvtimme. Denna morgon gör jag något ovanligt som väcker stackars Fredrik.
Under snoozningen hinner jag drömma och då drömmer jag att jag fångar flugor. Det är inget ovanligt för mig eftersom jag har ett speciellt sätt att fånga dem på. Jag lyckas alltid med det också.
I denna drömmen fångar jag flugor och det känns på riktigt. Efter att jag har flugan i en knuten hand gör jag mig beredd att med all min kraft slänga flugan i golvet, då den blir förvirrad och jag kan ta i den och slänga ut den.
Detta är alltså en dröm och vad jag och freddan vaknar av är att jag håller min mobil i handen samtidigt som jag drömmer. Vad tror ni händer?
Jag drämmer min mobil i golvet och vi båda vaknar upp.

Freddan - Vad var det!!??  
Emma - Det var min mobil....
Freddan - Vad gjorde du?
Emma - Jag drömde att jag slängde en fluga i marken..!



 

6 Oktober

DET ÄR ETT MIRAKEL!!
Jag hittade hamstern när jag bad freddan följa med och jag lyfte lite extra på täcken och under mattor. Jag hittade en skärrad hamster under föräldrarnas överkast. Troligtvis har katterna lekt med den under natten och nu låg och sov efter troligtvis en kaotisk natt. Jag tyckte den skakade när jag höll den men enligt freddan ska hamstrar göra så. Jag har ingen talan för vet inte hur sånna funkar. Men något som jag kom framtill efter denna upplevelse är JAg vill ha en sån!
<3

Jag kallar denna hamster miraclea (från mirakel).

6 Oktober

En vanlige hemma dag och det är sista dagen för mig att vara kattvakt, vilket jag är nervös över.
Det var nämligen att idag på morgonen gick jag in till deras hus för att mata katterna och varför vet jag inte, men jag går upp till en av flickornas för att kolla att hennes dörr är stängd. Han har nämligen en hamster där.
Men till min överraskning så är dörren öppen och jag går in och ser att buren ligger på golvet och all sågspån är på golvet. Jag får panik!
Jag fixar buren och letar efter dess innehåll, hamstern alltså. Men ingen hamster hittar jag. Nu börjar jag bita på naglarna. Vart är den?!

Katterna var inne över natten men jag var aldrig där uppe förra dagen så antingen har de glömt stänga dörren eller så har katterna öppnat den själv.
Det värsta är att jag ringt mamman i familjen men hon har inte på sin telefon men jag har lämnat ett meddelande på den och berättat situationen. Men vad kommer hon säga?!

Jag är så nervös att jag kissar på mig snart!
Är det mitt fel?! Bara för att jag är "KATTVAKTEN"?


5 Oktober

Vilken tur att vi åkte till Niesen igår, för troligen skall det inte bli så fint väder hela denna veckan nu. Enligt Berner Zeitung i allafall, men deras mått tar jag med en smula salt.
Idag händer inget märkvärdigt mer än att jag fixar med tvätten med jämna mellanrum och snart skall barnen hämtas. Freddan ligger här i min säng i sin nya snygga skjorta (den rödrutiga för övrigt som jag visade i ett tidigare inlägg). 
Det är även dags för mig att vara kattvakt igen, denna måndag och tisdag fram till 7 ungefär. Klappa dem, ge dem mat och vatten och släppa ut dem.

Eftersom jag varit dålig på att blogga kommer nu ett par bilder som tagits under den första veckan freddan varit här ^^ 

                                                             En Ferrarri, fredrik goes mad!


Jag och Freddan på Starbucks <3


Freddan vilar, han matchar verkligen sängen ^^


Freddan in action


Min ryktbara krakelerade muffins toppad med grädde


Freddan njuter av värme och sin öl i solen


En typisk schweizisk trädgård


Emma Pemma


Visst ser det ut som en bild som påminner om sagan om ringen?
Bilden verkar röra sig mot skärmen.


4 Oktober

Detta är freddans bilder som jag också lägger upp.






4 Oktober

Idag tog vi tåget till Mülenen för att ta oss upp på Niesen (ett berg).
Då tror ni säkert att vi vandrade upp men med den lutningen av schweiz egna pyramid, som de själva kallar den, så var det inte aktuellt. Vi tog en kabin upp som verkade vara lite skrovlig efter som det gick jättesakta och det dånade om den.
Men väl på toppen var det såå lätt värt att vara lite nervös under resan upp. Vi var framme runt kvart i tre och var hemma igen runt 8 tiden efter en snabb vända i stan för att köpa hem vars en kebab-tallrik. Det var verkligen kanon gott!
















3 Oktober

En shoppingtur med freddan på stan och en supergod fika stund med honom på starbucks var dagens händelse.
Jag hittade en skjorta, en blus och en t-shirt för fest. Det var en kanondag för shopping idag. Hur fint och varmt som helst, det är så skönt att vandra utan jacka.
På starbucks bjöd freddan mig på en kaffe med vanilj smak och han själv tog en kaffe med caramelsmak. Han lyxade till det med en vaniljmunk som vi delade på. För båda kändes det bättre att dela på den ^^.

Nu sitter vi och njuter av en öl båda två (min räknas som en öl fast att det är "Lea litchi" - en tjej öl. Jag har letat efter denna sorts öl innan men ej hittat. Den verkar bara finns i schweiz. Jag tror att det är öl blandat med en sötare smak. I detta fallet Litchi smak, den passar mig perfekt.

Jag har varit dålig på att lägga upp bilder och det för att det har blivit en del bilder på Freddans kamera så inom kort kommer de att läggas upp här. När vi båda orkar det :D

Ha en fortsatt trevlig helg!!



                                 Gissa vilken skjorta som är min? En av dessa är freddans ^^



Här är det hur härliga bilder som helst som jag hittade idag!



1 Oktober

Nedrans cykelpump!

Nu har vi varit i huset hela veckan och nu bestämde vi att sticka till Gurten MEN vad händer. Cykelpumpen är trasig och vi kan tyvärr inte gå upp dit. Vi måste nämligen hinna hem till tre och klockan är redan halv tolv.
Men trots detta så är jag inte så nedstämd, men allt jag tänker på är stackars Freddan när det skiter sig. Men han verklar inte så nedstämd han heller.

Vi ska i allafall hinna med det i helgen och samtidigt hinna med att åka till bergen, närmare betsämt First.


På tal om att fredrik precis nämnde ordet "Frasig" så kom jag på lunchen för idag! VÅFFLOR!!!!  


RSS 2.0